` Maak gemakkelijk zelf je beregeningsplan | SummerRain

Het assortiment van SummerRain

Maandag 1 augustus 2022

Maak gemakkelijk zelf je beregeningsplan

Een watergeefsysteem is ideaal. Op basis van jouw beregeningsplan krijgt je tuin automatisch water. Zo’n plan maak je heel eenvoudig zelf!

Zo gepiept: je beregeningsplan voor de tuin

Hoe houd je jouw tuin altijd maar groen? De dorstige planten in je borders, hagen en je gazon water geven, je hebt er al gauw je handen aan vol. Omdat onze zomers warmer en droger worden, staat dat karwei steeds vaker op je to-dolijstje. Daarom kiezen steeds meer tuinliefhebbers voor een beregeningsysteem dat de klus automatisch klaart. In combinatie met een beregeningsplan kun je jouw tuin zonder omkijken laten besproeien. In dit blog leggen we in het kort uit hoe dat werkt. En dat is gemakkelijker dan je denkt!

Zo start je met jouw beregeningsplan

Je kunt jouw beregeningsplan op een eenvoudige manier zelf maken. Neem een vel blanco grafiekpapier en geef daarop de bebouwing aan. Je woning, berging, de garage, het terras en dat soort dingen. Daaromheen teken je de tuin. Maak de tekening op een schaal van ongeveer 1:100. Eén centimeter op papier is dan in werkelijkheid een meter in jouw tuin.

Stap voor stap:  
- Neem een blanco vel grafiekpapier.
- Teken je huis, garage en andere bebouwing zoals een terras.
- Teken terrassen, paden, vijvers, hekken uit. 
- Markeer grote objecten zoals bomen. Noteer de hoogtes ervan. 
- Teken gazon, borders en hagen. Noteer de hoogtes en namen van de beplanting. 
- Markeer waar de watermeter en de buitenkraan zich bevinden.
- Heb je een eigen waterbron en wil je die voor de beregening gebruiken, markeer die dan ook. Denk bijvoorbeeld aan een regenton.
- Noteer welke grondsoort je tuin heeft.

Tekening klaar? Volgende stap

Noteer de verschillende waterbehoeften voor elk deel van je tuin apart. Het gazon heeft bijvoorbeeld wat vaker water nodig dan een grote struik. En de heg heeft minder vaak dorst dan een border met bloeiende planten. Staat een groep planten de hele dag vol in de zon of wat meer in de schaduw? Ook dat is van invloed op de specifieke waterbehoefte. Probeer van al het groen op elke plek in je tuin te achterhalen hoeveel water er voor nodig is. Probeer dit op een apart vel papier of op je beeldscherm zo duidelijk mogelijk aan te geven.

Water geven zonder omkijken

Een ‘plug ‘n rain’ watergeefsysteem van SummerRain leg je verrassend gemakkelijk aan. Jouw planten, borders, bomen en gazon krijgen elke keer precies de juiste hoeveelheid water. Jij hebt er totaal geen omkijken meer naar, de klus wordt elke keer moeiteloos voor je uitgevoerd. Dus je houdt veel meer tijd over om van je tuin te genieten of zorgeloos vakantie te vieren. Praktische luxe, goed voor een vitale tuin vol prachtig florerend groen,

Hoeveel kost automatische beregening?

Hoeveel je kwijt bent voor jouw beregeningssysteem hangt van het formaat van je tuin. Qua kosten moet je denken aan een bedrag tussen de 2,50 en 8 euro per vierkante meter. Je moet natuurlijk ook je waterverbruik meerekenen. Wist je dat je met een beregeningssysteem van SummerRain tot wel 70% water per jaar kunt besparen? 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk het assortiment of neem contact op met jouw SummerRain dealer in de buurt.

Doe de SummerRain keuzehulp

Druppelset bloempotten

Deze druppelset zorgt voor de bewatering van jouw planten. Op het juiste moment en op de juiste plaats in de bloempotten. De gelijkmatige bewatering, bij de wortels, voorkomt verdamping en verspilling. Zo bespaar je water en tijd.

Pop-up sproeiset gazon

Met vrijwel onzichtbaar pop-up systeem 
Gazonset met 4 of 6 pop-up sproeiers die 16 m² of 35 m² gazon water geven. Je kunt deze complete set eenvoudig uitbreiden met de meegeleverde koppeling.

Sproeiset borders

Deze sproeiset geeft je tuinplanten van bovenaf water. De sproeiers plaats je tussen je planten. Ze hebben een royaal bereik van 360° rondom. Met de verlengbuizen stem je de sproeihoogte eenvoudig af op de hoogte van je tuinplanten. Groeien je planten? Dan kun je de sproeiers eenvoudig laten meegroeien met extra verlengbuizen.

Druppelset borders & hagen

De druppelslang heeft elke 30 cm een druppelaar. Leg de slang langs de wortels of graaf hem in. De druppelslang geeft je planten regelmatig een kleine hoeveelheid water. De gelijkmatige bewatering voorkomt verdamping en verspilling. Zo bespaar je tijd en water.

Verlengset

Heb je een gazon met borders of hagen? Of moet je een grotere afstand overbruggen? Met de verlengset koppel je sets eenvoudig of verleng je de afstand in je tuin!

Hulp nodig met het maken van een keuze?