Veelgestelde vragen

Een aantal vragen op een rijtje

Veelgestelde vragen

Nederland is een land met extremeweers omstandigheden. Onze tuin heeft veel te verduren, zo ook extreme droogte. Door de jaren heen krijgen we in Nederland steeds langere periodes met droogte. Om de tuin in deze periodes in goede conditite te houden is beregening steeds belangrijker geworden.

De druppelset voor borders en hagen is uitermate geschikt voor langgerekte borders of hagen waarbij een sproeier niet de juiste oppervlakte kan beregenen. Ook zijn de druppelaars zo gemaakt dat ze altijd dezelfde hoeveelheid water afgeven. De druppelset voor borders en hagen bestaat uit een enkele slang met op gezette afstanden geplaatste druppelaars. De druppelset voor bloempotten bestaat uit een hoofdslang waar door middel van de gaatjesprikken een gaatje in de slang gemaakt kan worden waar vervolgens een druppelaar ingestoken kan worden. Aan deze druppelaar zit een slang met prikpen, deze is gemakkelijk in een bloempot te prikken, zo geef je altijd water op de juiste plekken.

Bij elke set wordt een duidelijke handleiding mee geleverd, ook zijn er instructievideo's beschikbaar. Het is erg simpel en makkelijk te doen, probeer het maar uit!

De sproeiduur is afhankelijk van meerdere zaken, gaat het om gras of planten? Wat is de doorlaatbaarheid van de bodem? Is er veel zon? etc. Kort gezegd moet je dat zelf ondervinden, maar als richtlijn kan je onderstaande tijden hanteren

Het beste kan je 's ochtends vanaf zonsopkomst tot ongeveer 10:00 uur sproeien, of 's avonds na 22:00 uur. als je overdag sproeit verdampt een boel kostbaar water, en kunnen planten en gras hitteschade krijgen doordat de waterdruppels als een vergrootglas werken de de zonnestralen intenser op de begroeiing laten komen.

Je kan beter niet overdag in de volle zon sproeien, de waterdruppels werken als een vergrootglas en maken de zonnestralen intenser, daardoor kan de begroeiing beschadigen door de extreme hitte.

De druppelslang uit de druppelset voor borders en hagen kan het beste geplaatst worden naast de stammen van een haag, of langs de planten in de border gelegd worden. heb je nu borders met veel kleine planten? leg de slang dan op een onderlinge afstand van 50 centimeter.

Zorg dat je je hele tuin kunt beregenen, let vooral op de hoeken, deze worden vaak vergeten. Heb je een sproeier te weinig? Geen probleem, deze zijn ook los verkrijgbaar.

Nee, het is geen vereiste. Voor de beste werking van de set met gazonsproeiers is het verstandig deze in te graven. Ook is het mogelijk om de hoofdleiding van de bloempottenset en de bordersproeiers in te graven. Het is zelfs mogelijk de druppelslang in te graven! deze mag echter niet dieper dan 10 centimeter.

Uiteraard, in de handleiding vermelden wij hoe je de sproeiers moet plaatsen in je gazon. Wanneer je de sproeiers juist plaatst is er niets aan de hand!

Jazeker! met onze besturingscomputer kan je op gezette tijden de besproeiing uitvoeren, zelfs wanneer je op vakantie bent. je maakt gewoon simpel een sproeiplanning aan via de app en verstuurd deze voor vertrek naar de computer.

Jazeker, dit kan met onze besturingscomputer.

Uiteraard! wij hebben alle onderdelen ook los beschikbaar, en de uitbereidingsleiding is ook voor je beschikbaar.

Ja, dat is mogelijk. Maar let op! daar heb je wel een pomp voor nodig. Vraag bij je verkooppunt naar de mogelijkheden.

De capaciteit per set verschilt heel erg. het is belangrijk dat er voldoende water uit je buitenkraan komt. minimaal 800 liter per uur.

Het beste kan je dit meten met de 'emmer' methode. Draai de kraan helemaal open, vul vervolgens een emmer van 10 liter en noteer de vultijd. Deel vervolgens de inhoud van de emmer door de vultijd, en vermigvuldig de uitkomt met 3,6 om de capaciteit per uur te berekenen.

Voorbeeld: Het duurt 15 seconden om een emmer van 10 liter volledig te vullen. De capaciteit is dan 10 gedeeld door 15 is 0,67 liter per seconde. Vermenigvuldig dit getal met 3,6 om de capaciteit in m³/u te berekenen: 0,67 x 3,6 = 2,4 m³/u

Dit is meestal te wijten aan een verlaagde waterdruk. Vooral in periodes met grote droogte en hoge temperaturen is er erg veel vraag naar drinkwater. Hierdoor verlaagt de waterdruk in het leidingnet en blijft er te weinig over voor het optimaal laten werken van de sproeiers. Het is mogelijk om het systeem in meerdere zones te splitsen, zodat er minder capaciteit van de waterleiding gevraagd wordt, maar hiervoor moet je wel wat aanpassingen doen. Bij vragen neem gerust contact met ons op.

Wat klanten zeggen
over SummerRain